Košarica
0,00 € (0)
Košarica
0,00 € (0)
 • Domov
 • / Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja


Splošni pogoji poslovanja in uporabe spletne trgovine www.top-start.com so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino upravlja podjetje TOP START trgovina in storitve d.o.o., Celovška cesta 134a, 1000 Ljubljana, matična številka: 5843782000, podjetje je zavezanec za DDV, ID za DDV: SI93630794. GLAVNA DEJAVNOST: 45.320 (trg.dr.z.rez.deli in opremo za mot.voz.)

Redna cena: je cena po kateri kupite akumulator v naši poslovalnici  »SERVIS AKUMULATORJEV« PE-Šiška na Celovški c.134a 1000 Ljubljana oz PE-Rudnik na cvetkovi ulici 1 1000 Ljubljana. Pri redni ceni ste upravičeni do brezplačne strokovne montaže akumulatorja, ne glede na vrsto plačila.

Ugodnosti  pri nakupu v naši poslovalnici, ČE NISTE IZKORISTILI BREZPLAČNE MONTAŽE:

Redna cena – 5% popusta za gotovinsko plačilo

Redna cena – 5% popusta če prinesete Vaš star-odpadni akumulator primerljive velikosti novega

Redna cena – 5% popusta  za registracijo (Vaš kontakt uporabljamo le za potrebe naših evidenc ter obveščanje kupcev)

Popusti se seštevajo!

Spletna cena: je cena za spletne nakupe ali pa za nakup v naši poslovalnici če plačate z gotovino, dostavite Vaš star akumulator ter se registrirate.

Akcijska cena: je cena za artikle v akciji (brez vključene montaže), ne glede na vrsto ter kraj nakupa, akcijske cene veljajo omejen čas oziroma do razprodaje zaloge. V primeru nakupa z montažo oz. vgradnjo se upošteva redna cena artikla!

HALO AKUMULATOR –montaža na terenu: velja redna cena + strošek montaže na terenu (od 25,00 EUR – po dogovoru/odvisno od vozila, lokacije, termina).

Prodajni pogoji za nakupe preko spleta

Splošne in ostale pogoje poslovanja določa Top Start d.o.o. (ponudnik), ki blago na spletni strani top-start.com prodaja v svojem imenu in za svoj račun.
REGISTRIRANI UPORABNIKI

Vsak registrirani uporabnik ima svoje uporabniško ime (elektronski naslov) in geslo, s katerima se predstavi osebno ali kot predstavnik podjetja ali organizacije. Geslo je tajno in znano le uporabniku. Uporabnik je dolžan zagotoviti verodostojne podatke ter varovanje podatkov, tako da bo v njegovem imenu in z njegovim geslom nastopal le on oziroma oseba, pooblaščena za nastopanje v njegovem imenu.

SPLOŠNI POGOJI

Kupec je lahko fizična ali pravna oseba, upoštevajoč podatke posredovane ob registraciji in oddaji naročila. Fizična oseba je izključno tisti registrirani uporabnik, ki pridobiva ali uporablja blago in storitve za namene izven njegove poklicne ali pridobitne dejavnosti.

Kupec z registracijo potrjuje, da sprejema splošne pogoje poslovanja objavljene na tej strani in druge objavljene pogoje ter spremembe, ki jih bo upravitelj objavil na teh straneh.

Top Start d.o.o. in kupec medsebojne obveznosti urejajo s temi splošnimi pogoji in Zakonom o varstvu potrošnikov.

Vse cene vključujejo DDV. Objavljene cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Za posamezne nakupe veljajo cene v trenutku oddaje naročila, razen v primeru napake pri ceni. Kljub nenehnemu preverjanju pravilnosti objavljenih podatkov, se namreč lahko zgodi, da je objavljena cena ali zaloga napačna. O morebitni napaki bomo kupca nemudoma obvestili (po elektronski pošti ali telefonsko) in poizkušali najti rešitev v obojestransko zadovoljstvo.

Kupoprodajna pogodba med kupcem in ponudnikom je sklenjena, ko kupec plača znesek prejetega predračuna. Kupcu je po elektronski pošti posredovano tudi mesto na strežniku ponudnika, kjer je shranjena pogodba/predračun. S prijavo, kupec v svojem profilu lahko dostopa tudi do arhiva svojih naročil/nakupov .

Kupec v prejeti pošiljki prejme račun na katerem so poleg specifikacije stroškov tudi navodila za morebiten odstop od pogodbe/nakupa.

Klici na naše telefonske številke:

Tel: 01/514 11 56 Pe-Šiška

Tel: 01/514 11 58 Pe-Rudnik

Tel: 02/292 73 70 Pe-Maribor

se obračunavajo po trenutno veljavnem ceniku operaterja klicatelja in ne predstavljajo nobenih dodatnih stroškov.

ZAVRNITEV NAROČILA

Top Start d.o.o. lahko naročilo za katerega ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji ne more izvesti, zavrne.

ODSTOP OD POGODBE/NAKUPA

Fizične osebe, ki sklenejo pogodbo/nakup na daljavo skladno z Zakonom o varstvu potrošnikov člen 43č in 43d, imajo pravico, da najkasneje v petnajstih dneh od prevzema blaga, odstopijo od pogodbe/nakupa, ne da bi jim bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. V primeru, ko kupec odstopi od pogodbe/nakupa, mora poslati sporočilo o odstopu na e-pošto info@top-start.com, prejeto blago pa na naš naslov vrniti v 30 dneh po sporočilu. Stroške vračila blaga nosi kupec. Obračunajo se po veljavnem ceniku Pošte Slovenije in se odštejejo pri vračilu kupnine. V primeru, da izdelka ni mogoče vrniti po pošti, znaša strošek vračila 0,30 €/km od skladišča prodajalca do kupca in se prav tako odšteje od kupnine. Top Start d.o.o. bo znesek prejetega plačila za vrnjeno blago nakazal kupcu v treh dneh po prejemu vrnjenega blaga. V kolikor kupec izdelek začne uporabljati izgubi pravico do odstopa od pogodbe/nakupa. Izdelki morajo biti nerabljeni, nepoškodovani in v originalni  embalaži. Priložena mora biti kopija računa. Možnost vračila ne velja za izdelke izdelane oz. pripravljene po meri naročnika. Tudi sicer mora prejeto blago vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Stroške vračila blaga plača kupec. Vrnitev prejetega blaga v 14-ih dneh po prejetju brez predhodnega pisnega obvestila se prav tako šteje za odstop od nakupa.

Če naročilo izvede pravna ali fizična oseba, ki opravlja pridobitno dejavnost, ne glede na njeno pravnoorganizacijsko obliko ali lastninsko pripadnost ter v primerih, ko nakup ni izveden na osnovi pogodbe, sklenjene na daljavo, določila prejšnjega odstavka ne veljajo. Morebitne zahtevke za vračilo blaga bomo v teh in podobnih primerih obravnavali individualno in pri tem v največji možni meri upoštevali vse razloge in okoliščine.

OBRAZEC ZA UVELJAVLJANJE PRAVICE DO ODSTOPA OD POGODBE/NAKUPA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh od prevzema blaga podjetju sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
Št. naročila:______________________________________
Datum naročila:__________________________________
Datum prejema blaga:_____________________________

Podatki o naročniku Ime in priimek: __________________________________ Naslov:_________________________________________
Telefonska številka:________________________________
Elektronska pošta:________________________________

Izdelki (šifra izdelka, naziv, količina)

 1. 2. 3. 4. Vrsta vračila (obkrožite)1. Vračilo blaga (odstop od pogodbe). Vaš TRR za vračilo kupnine: ____________________________________________2. Zamenjava blaga 3. Drugo (napišite) ________________________________

Opombe:___________________________________________________________________________________________

OPOZORILO – V primeru vračila izdelka (odstopa od pogodbe) ali zamenjave kupec krije stroške vračila. – V primeru vračila izdelka (odstopa od pogodbe) ali zamenjave mora kupec vrniti izdelek nerabljen, nepoškodovan in v originalni embalaži. – Če  izdelek ne ustreza pogojem vračila si pridružujemo pravico do odškodnine.

 

GARANCIJA

Za izdelke kupljene v naši spletni trgovini, veljajo vsi garancijski pogoji v skladu s slovensko zakonodajo. Garancijo je možno uveljaviti le ob predložitvi računa ter garancijskega lista. Garancijo je možno uveljaviti na pooblaščenih servisih oziroma v katerikoli od naših poslovnih enot. Podjetje TOP START d.o.o spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Trudimo se po vseh močeh izpolnjevati svojo dolžnost, vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Naslova za kontakt sledita:

 

PE Šiška

Top Start d.o.o.
Celovška cesta 134/a
1000 Ljubljana

Tel: 01/514 11 56
PE-Siska@top-start.com

Delovni čas:
Pon.-Pet. : od 7h do 19h
Sob.:  od 8h do 13h

 Ali:

PE Rudnik

Top Start d.o.o.
Cvetkova ulica 1
1000 Ljubljana
(bivši Viator&Vektor, Dolenjska cesta 244)
(dodatne info. pri vratarnici)

Tel: 01/514 11 58
PE-Rudnik@top-start.com

Delovni čas:
Pon.-Pet. : od 8h do 18h
Sob.:  od 8h do 12h

 

Ali:

PE Maribor

Top Start d.o.o.
Domnova ulica 7
2000 Maribor

Tel: 02/292 73 70
PE-Maribor@top-start.com

Delovni čas:
Pon.-Pet. : od 8h do 18h
Sob.:  od 8h do 12h

STVARNE NAPAKE

Prodajalec mora potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo v dveh letih po prevzemu (v skladu z ZVPot). Potrošniki lahko uveljavljajo stvarno napako v primeru da je prodajalec o le tej obveščen 2 meseca od ugotovitve napake.  Napaka je stvarna:
če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet,
če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana,
če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane,
če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

PROSTOVOLJNA GARANCIJA OZ. DODATNO JAMSTVO

Podjetje TOP START d.o.o poleg običajne garancije nudi posebne storitve, ki naj bi potrošnikom v določenem časovnem obdobju omogočala nekatere pravice, če bi se izdelek pokvaril oz. bi prišlo do takšnih okoliščin, ki jih takšno jamstvo krije. V teh primerih torej ne gre za garancijo v smislu določb Zakona o varstvu potrošnikov ampak zgolj za dodatno jamstvo za določene popuste ali ugodnosti  storitev ob nakupu. Pri razširjenem/dodatnem jamstvu klasični zakonsko določeni garancijski pogoji in pravila ne veljajo prav tako ne veljajo zakonski roki za rešitev reklamacij.

 

PODATKI O STRANEH

Pridržujemo si pravico do vsebinskih in drugih sprememb, tako splošnih pogojev, kot tudi pogojev spletne trgovine. Kljub nenehni skrbi za ažurnost in pravilnost objavljenih gradiv, so vsebinske napake spletne strani so možne in zanje ne prevzemamo odgovornosti.
Trudimo se zagotoviti kar najboljše fotografije prodajanih artiklov, a je kljub temu potrebno fotografije jemati kot simbolične.

AVTORSKE PRAVICE

Objavljene vsebine so ali v lasti podjetja Top Start d.o.o., ali ima podjetje Top Start d.o.o. za objavo soglasje avtorja. Vsakršno kopiranje, navajanje, presnemavanje, posnemanje in razširjanje brez vednosti podjetja Top Start d.o.o. je prepovedano.

KODEKS PO ZEPT

Top Start d.o.o. posluje v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT) in na njegovi podlagi sprejetimi predpisi.

DOSTAVA

Vaše naročilo, ki bo oddano do 13 ure, bo dostavljeno predvidoma naslednji delovni dan, praviloma v dopoldanskih urah. Naročila sprejeta v petek po 13uri in med vikendom, bodo dostavljena v torek. Zagotovili smo, da lahko varno plačate račun po povzetju. Če pošljemo dva izdelka v enem paketu, se obračuna dostava samo enkrat. Cene veljajo za pošiljanje paketov v Republiki Sloveniji, Pošiljanje izven meja Republike Slovenije lahko povzroči dodatne stroške, ki so odvisni od več dejavnikov (teža, volumen..). Pri takšnem pošiljanju se stroški in kritje le teh dogovori individualno s stranko. Pri plačilu po povzetju ni nobenih dodatnih stroškov. Pri plačilu po povzetju so eventuelne provizije pobiranja gotovine s strani dostavne službe  že vračunane v končno ceno ob spletnem naročilu. Hitra ali osebna dostava je mogoča samo po predhodnem dogovoru. Plačilo ob neposrednem spletnem naročilu je možno po povzetju, po predračunu direktno na naš TRR IBAN SI56 0208 1026 3886 345, NOVA LJUBLJANSKA BANKA D.D., SWIFT: LJBASI2X ali pa direktno v eni izmed naših poslovnih enot v primeru osebnega prevzema takart je plačilo možno z gotovino ali plačilnimi karticami.

NAROČANJE IZDELKOV (NAKUP)

Za ogled izdelkov, brskanje po vsebinah ipd ne potrebujete predhodne registracije.
Izberite kategorijo izdelkov (npr.Akumulatorji za osebna vozila). Vse izdelke si lahko še dodatno filtrirate. S klikom na želen izdelek se vam odpre podstran s podrobnejšim opisom in sliko izdelka. Ko se odločite za nakup, s klikom izberete izdelek in izberete gumb “DODAJ V KOŠARICO”. V vaši košarici nato zbirate in dodajate ali brišete izdelke po vaši želji.
Ko ste izbiranje zaključili, izberete gumb “NA BLAGAJNO”, kjer so tri stopnje:
1/3 Preverite količino in zneske vseh vnešenih artiklov v košarici.
2/3 A ) Prijava uporabnika: ob prvem nakupu je potrebno izpolniti vsa navedena polja in se registrirati. Če ste že kupovali in imate uporabniško ime (vaš e-mail) in geslo, se lahko prijavite tu ali pa že predhodno na povezavi zgoraj desno »Prijava«.
2/3 B ) Dostava in plačilo: Izberete način plačila (možnosti so: Po povzetju; Plačilo po predračunu; Plačila s kreditnimi karticami (Visa, Eurocard, Diners), način dostave in naslov za dostavo.
3/3 Oddaj naročilo: Izpiše se vam povzetek vašega naročila, ki ga še vedno lahko spreminjate (BRIŠETE ALI DODAJATE) z klikom na gumb “NA BLAGAJNO”, ki se nahaja v oknu “VSEBINA KOŠARICE” (desni rob ekrana zgoraj) in nato ponovite stopnji dve in tri. Ko ste preverili ali spremenili naročilo in ste z nakupovanjem zaključili, kliknite gumb “ODDAJ NAROČILO”.
S klikom na gumb “ODDAJ NAROČILO” potrjujete, da ste seznanjeni s celotnim besedilom Splošnih pogojev, ki so tu navedeni in z njimi v celoti soglašate in da ste bili na te pogoje ob registraciji izrecno opozorjeni. Ob oddanem spleten naročilu se zadeva avtomatsko shrani in je po potrebi dostopna z kratkim povpraševanjem na e-mail: info@top-start.com ter števliko naročila za katerega želite vpogled.

 VSE ARTIKLE, KI SE REŽEJO NA 1M OZIROMA NA DOLOČENO DOLŽINO (kabli-el. vodniki,…) JE MOŽNO NAROČITI LE PO PREDHODNEM PLAČILU! Nakup teh artiklov ni možen po povzetju!

NOVA ZAKONODAJA (Uredba (EU) 2019/1148 od 1.2.2021 dalje) / AKUMULATORJI KATERE JE POTREBNO PRED UPORABO AKTIVIRATI IN NAPOLNITI (modeli IntAct: Oldtimer-Power, nekateri modeli Start-Power, Traktion-Power, Solar-Power,…) 

Spoštovani kupci!

Obveščamo vas, da pri spletnem naročilu prejmete akumulator že aktiviran, napolnjen in pripravljen za takojšnjo uporabo. Zaradi nove zakonodaje, katera je stopila v veljavo dne 1.2.2021, se ne sme več dobavljati Žveplova kislina ločeno z baterijo. Zato moramo aktivacijo akumulatorja opraviti na našem servisu. Zaradi procesa aktivacije in polnjenja so lahko naročila dostavljena z manjšo zamudo saj priprava akumulatorja zahteva določen čas zaradi dodatnega polnjena (odvisno od tipa akumulatorja).

Informacije o novi zakonodaji najdete na spletni strani www.gov.si

Uredba (EU) 2019/1148 Evropskega parlamenta in sveta o trženju in uporabi predhodnih sestavin za eksplozive.

PRITOŽBE IN SPORI
Podjetje TOP START d.o.o spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik mora v 5 delovnih dneh potrditi, da je prejel pritožbo in kupca obveščati, o poteku postopka. Ponudnik si bo prizadeval po svojih najboljših močeh vse spore rešiti sporazumno.

Ker ima TOP START d.o.o. učinkovit sistem obravnavanja pritožb, skladno z določili Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora.

Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home.chooseLanguage

 VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

1. Uporaba, obseg in namen hranjenja in obdelave

Osebne podatke hranimo in obdelujemo za namene ohranjevanja stika s strankami, tržnega obveščanja prek elektronske pošte, pospeševanja prodaje, profiliranja strank s ciljem prilagojene ponudbe vsebin in izdelkov strankam v elektronski pošti in na spletnih straneh. Ob poslanih elektronskih sporočilih si zabeležimo prikaze na strani posameznikov prejetih sporočil in klike na povezave v prejetih sporočilih. Za boljšo in bolj usmerjeno ponudbo ter prilagajanje nadaljnjih sporočil zabeležene podatke avtomatsko obdelamo, analiziramo, profiliramo ter ocenjujemo zainteresiranost naših strank za poslana sporočila. Na osnovi zabeleženih podatkov in ustvarjenih profilov ne izvajamo avtomatiziranega sprejemanja odločitev.

Za namen obveščanja preko elektronske pošte hranimo naslednje podatke:

 • naslov elektronske pošte,
 • ime,
 • priimek,
 • telefonska številka.

Osebne podatke zbiramo z izrecno privolitvijo oz. soglasjem posameznikov. Soglasja hranimo skupaj z njihovo vsebino in vsebino obrazca, s katerim so bila dobljena.

Zbrane osebne podatke uporabljajo naši naslednji oddelki:

 • Prodaja,
 • Marketing,
 • Podpora strankam
 • servis.

2. Iznos

Zbrani osebni podatki se hranijo na območju Republike Slovenije ter jih v nobenem primeru ne iznašamo v druge države.

3. Obdobje hrambe

Zbrane osebne podatke posameznikov hranimo do preklica soglasja za hranjenje in obdelavo podatkov posameznika. Po preklicu soglasja posameznika njegove osebne podatke nemudoma trajno izbrišemo.

V kolikor bi v našem podjetju prenehali zgoraj opisani nameni, zaradi katerih hranimo in obdelujemo osebne podatke, bomo zbirke podatkov, katerih namen je prenehal, nemudoma trajno izbrisali.

Podatke o prikazih prejetih sporočil in klikih na povezave v prejetih sporočilih hranimo še 12 mesecev od pošiljanja sporočila.

4. Kako varujemo zbrane osebne podatke

Vedno posredujemo zgolj vsebine in informacije, nikoli pa ne zahtevamo številke kreditnih kartic ali drugih podatkov, ki bi lahko bili zlorabljeni s strani spletnih kriminalcev. Spletna stran www.top-start.com gostuje na varnem spletnem strežniku in je podvržena rednim varnostnim pregledom.

Zbrane osebne podatke uporabljamo izključno za zgoraj navedene namene, jih ne tržimo ali posredujemo tretjim osebam, razen partnerjem, ki nam pomagajo vzdrževati spletno stran, ki pa so zavezani varovati osebne podatke pod istimi pogoji kot to velja za TOP START d.o.o.

V izjemnih primerih lahko vaše osebne podatke, v skladu z zakonom, posredujemo državnim in varnostnim organom, v kolikor bi ti podali uradno zahtevo za posredovanje osebnih podatkov.

5. Pravice posameznika

Vsak posameznik lahko za svoje podatke kadarkoli zahteva sledeče:

 • vpogled,
 • popravek,
 • popoln izbris,
 • prenos drugemu ponudniku sorodnih storitev,
 • prekinitev obdelave in hranjenja oz. preklic soglasja za obdelavo in hranjenje, ne da bi to vplivalo na zakonitost obdelave, ki se je na podlagi privolitve oz. soglasja izvajala do njegovega preklica.

Zahtevo lahko pošlje preko e-maila: info@top-start.com ali pisno po pošti na sedež podjetja.

V primeru, da bi v našem podjetju želeli nadalje obdelovati osebne podatke za namen, ki ni namen, za katerega so bili osebni podatki zbrani, bomo posamezniku pred tako nadaljnjo obdelavo podatkov zagotovili informacije o tem drugem namenu in vse nadaljnje relevantne informacije, kot so podane v temu dokumentu.

Vsak posameznik lahko v primeru, da meni, da so mu z naše strani kakorkoli kršene pravice z naslova varstva njegovih osebnih podatkov, kadarkoli poda pritožbo pri nadzornemu organu – Informacijskemu pooblaščencu v Republiki Sloveniji:
Republika Slovenija, Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, 1000 Ljubljana, https://www.ip-rs.si

Ekipa TOP START d.o.o. spoštuje vašo zasebnost in v skladu z zakonodajo (Zakon o varstvu osebnih podatkov ZVOP-2, Ur. l. RS št. 94/07 in GDPR), zato na spletni strani www.top-start.com izvajamo vse aktivnosti za zaščito in etično ravnanje z vašimi osebnimi podatki.

V kolikor želite dodatna pojasnila v zvezi s politiko varovanja osebnih podatkov v podjetju TOP START d.o.o., nam lahko pišete na info@top-start.com.